Comprehensive evaluation quality of biofortified pumpkin vegetables

Abstract
Нині значна увага у світі зосереджена на одержанні рослинної сировини з підвищеним вмістом життєвоважливих сполук. Одним із напрямків, який постійно розвивається, є біофортифікація шляхом застосування спеціальних добрив під час вирощування. Мета: Проведення комплексної оцінки якості біофортифікованих гарбузових овочів з урахуванням вмісту важливих мікро- і макронутрієнтів та органолептичних показників. Методи: комплексний метод оцінки рівня якості. Результати: Біофортифіковані гарбузові овочі відрізняються підвищеним вмістом макро- і мікроелементів і відмінними органолептичними властивостями. Висновки: комплексні показники якості всіх досліджених зразків біофортифікованих гарбузових овочів були вищими порівняно з контролем.
Description
Keywords
SOCIAL SCIENCES::Business and economics::Economics, SOCIAL SCIENCES::Business and economics, SOCIAL SCIENCES::Business and economics::Business studies, FORESTRY, AGRICULTURAL SCIENCES and LANDSCAPE PLANNING::Area economics::Agricultural economics, FORESTRY, AGRICULTURAL SCIENCES and LANDSCAPE PLANNING::Area economics
Citation
Yudicheva O.P., Alaverdian L.М., Samoylenko A.A., Romanenko O.V., Horelenko O.О., Khliebnikova N.В. Comprehensive evaluation quality of biofortified pumpkin vegetables. Modern scientific researches [Електронне видання]. 2021. № 18 (2). р. 37-47. DOI: 10.30889/2523-4692.2021-18-02-021