Шільвінська, Ольга ЛеонардівнаГлигало, Наталія АнатоліївнаКулик, Юлія Миколаївна2025-09-012025-09-012020Шільвінська О.Л., Глигало Н.А., Кулик Ю.М. Сучасний стан організації обліку витрат підприємств готельно-ресторанного господарства. Економіка та підприємництво. 2020. № 44. С. 108-119. DOI: 10.33111/EE.2020.44.ShilvinskaO_GlygaloN_KulykYhttps://drive.google.com/file/d/17ytwO_PirafIEgsUbh4Qy1MuNva-EjAp/viewhttps://dr.csbc.edu.ua/handle/123456789/411У статті розглянуто особливості витрат підприємств готельно-ресторанного комплексу. Існуюча облікова система, на більшості підприємств готельно-ресторанного господарства, не відповідає вимогам і потребує досконального реформування. У статті проведено систематизацію принципів організації обліку витрат, що дозволить створити умови для достатнього рівня інформативності та урахування переліку всіх вимог щодо бухгалтерських звітів та вихідних даних про діяльність будь-якого підприємства. Проаналізовано особливості та відмінності організації витрат за місцями виникнення та центрами відповідальності. Обрання того чи іншого підходу до організації бухгалтерського обліку витрат на підприємствах готельно-ресторанного господарства має відповідати обраним методам калькулювання та обліку витрат. Обґрунтовано необхідність закріплення обраного методу обліку витрат у обліковій політиці підприємства.SOCIAL SCIENCES::Business and economics::EconomicsSOCIAL SCIENCES::Business and economicsСучасний стан організації обліку витрат підприємств готельно-ресторанного господарстваArticle