Юдічева, Ольга ПетрівнаАлавердян, Людмила МиколаївнаСамойленко, Антоніна АнатоліївнаРоманенко, Олеся ВалеріївнаГореленко, Олександр ОлеговичХлєбнікова, Наталія БорисівнаKhliebnikova, Nataliia2025-10-102025-10-102021Yudicheva O.P., Alaverdian L.М., Samoylenko A.A., Romanenko O.V., Horelenko O.О., Khliebnikova N.В. Comprehensive evaluation quality of biofortified pumpkin vegetables. Modern scientific researches [Електронне видання]. 2021. № 18 (2). р. 37-47. DOI: 10.30889/2523-4692.2021-18-02-021https://www.modscires.pro/index.php/msr/issue/view/msr18-02/msr18-02https://dr.csbc.edu.ua/handle/123456789/463Нині значна увага у світі зосереджена на одержанні рослинної сировини з підвищеним вмістом життєвоважливих сполук. Одним із напрямків, який постійно розвивається, є біофортифікація шляхом застосування спеціальних добрив під час вирощування. Мета: Проведення комплексної оцінки якості біофортифікованих гарбузових овочів з урахуванням вмісту важливих мікро- і макронутрієнтів та органолептичних показників. Методи: комплексний метод оцінки рівня якості. Результати: Біофортифіковані гарбузові овочі відрізняються підвищеним вмістом макро- і мікроелементів і відмінними органолептичними властивостями. Висновки: комплексні показники якості всіх досліджених зразків біофортифікованих гарбузових овочів були вищими порівняно з контролем.enSOCIAL SCIENCES::Business and economics::EconomicsSOCIAL SCIENCES::Business and economicsSOCIAL SCIENCES::Business and economics::Business studiesFORESTRY, AGRICULTURAL SCIENCES and LANDSCAPE PLANNING::Area economics::Agricultural economicsFORESTRY, AGRICULTURAL SCIENCES and LANDSCAPE PLANNING::Area economicsComprehensive evaluation quality of biofortified pumpkin vegetablesArticle